Fahrida Oriental Dance
- Mavedans for livsglæden

8 gode grunde til at danse

Mavedans til enhver festlig lejlighed

Orientalsk dans er det krydderi som kan pifte enhver festlig lejlighed op. Fahrida har f.eks optrådt ved: Århus festuge og diverse jubilæer, offentlige arrangementer, receptioner,  bryllupper, polterabender og henna-fester samt guldbryllupper og meget meget mere.

DSC 0055 scaled e1667661478389
Mavedans for livsglæden - 8 gode grunde til at danse

Mavedans til enhver fest

En optræden tager typisk 15 min. pr. sæt, men tilpasses efter lejligheden. Der er mulighed for at Fahrida inviter æres personen med op at danse.  Undervisning også indgå som et festligt indslag der får deltagerne op af stolene og i super godt humør.

Fahrida optræder ikke ved arrangementer eller steder hvor der udelukkende er et mandligt publikum.

Pris for optræden

Fra DKK. 1500,-
for et sæt á 15-20 minutter.

Prisen er eksl. transport udgifter og afhænger desuden af hvor mange sæt der ønskes Fahrida har base i Trekantområdet.

Ved bryllup

Ilden er et meget passende dobbelttydigt symbol ved bryllupper, da den rensende og lutrende ild kan symbolisere brudens renhed og jomfruelighed, men samtidig kan den flammende ild illustrere gommens hede kærlighed og flammende lidenskab til sin brud.

Ved bryllupper i store dele af Mellemøsten er den spektakulære dans, Al-sham’eddan, hvor der danses med en shamadan balancerende på hovedet mens der danses, blevet en stor del af bryllup festlighederne.  En shamadan er en lysekrone med ni lys.

Dansen er traditionelt blevet brugt i bryllupsprocessionen, kaldet Zaffa, hvor musikere og professionelle dansere ledsager brudeparret ind til bryllupsfesten. Også ved selve bryllupsfesten er der tradition for at hyre professionelle mavedansere til at underholde festdeltagerne og her er Shamadan og ild en yndet rekvisit. Shamadan’en bliver under tider erstattet af et fad med lys, der også danses med på hovedet.

Ved Bryllupper og andre festligheder kan Fahrida tilbyde at optræde med shamadan eller lysfad

Pris for show ved bryllup

Fra DKK. 1500,-
for et sæt á 15-20 minutter.

Prisen er eksl. transport udgifter og afhænger desuden af hvor mange sæt der ønskes Fahrida har base i Trekantområdet.
DSC 6009 scaled
DSC 5966 scaled

Ved polterabend

I Ægypten og Mellemøsten er der en lang tradition for mavedans ved bryllupperne og ved Leylat al Henna – en form for polterabend.

Inden undervisningen i mavedans begynder, overraskes bruden med et lille dans-show, hvorefter hun vil blive “kidnappet” for at blive iført et kostume.

I vil blive undervist i nogle af mavedansens grundtrin, der undervejs bliver koblet sammen til en sød lille dans, hvor alle uanset alder kan deltage.  Samtidig fortælles der lidt om den kulturelle baggrund for dansen og noget om de forskellige bryllupstraditioner i Mellemøsten. Afslutningsvis danser bruden og Fahrida for alle jer.

Sted: hos jer og et lokale i har lejet. Kørsel udenfor
byskiltene i Fredericia tillægges kørselspenge.

Pris for polteraben

Fra DKK. 1500,- (+transport)
Varighed: ca. 1½ time.
Leje af kostume til bruden: 150.-
Leje af møntbælter til øvrige deltagere:
10.- pr.stk. 

Prisen er eksl. transport udgifter. Fahrida har base i Trekantområdet.
2022 04 30 9999 340 scaled e1667662955798
photo: The Cosmic Supply co
Sund Motion, Livsglæde

Mavedans er godt for krop og sind

Mavedansen er en dans med rødder i den Mellemøstlige, Nordafrikanske og Tyrkiske kultur. Nogle af nøgleordene for mavedans er muskelkontrol, smidighed, isolationsteknik og elegance.

Fordele ved mavedans

Forskere siger at mavedansere er mere tilfredse med deres krop og mindre fokuserede på hvordan omverden ser på deres udseende. Mavedansere fokuserer indad i kroppen og på hvilke spændende bevægelser de kan få kroppen til at udføre. Det giver kvinden en stærk følelse af ejerskab over sin krop, hvilket gør det muligt for kvinder at være mentalt og fysisk til stede “i nuet” og opnå en stor selvtilfredshed.

Livsglæde, Sund Motione

Du skal danse mavedans

Fordi det er så sjovt at du helt glemmer det er motion!

- og fordi mavedans:

Undervisning

Fahrida har danset mavedans i snart 25 år samt undervist i 15 år og derigennem samlet en stor viden og erfaring.

Fahrida lægger vægt på at alle skal føle sig trygge i undervisningssituationen. Humor og en afslappet stemning er vigtige elementer heri – ligesom en legende tilgang til indlæring.

Som en del af undervisningen arbejdes der meget med kropsholdning, måden at gå på, ens udstråling osv. Man vil opleve at man både skal være hurtig, let-på-tå og have styrke for at danse mavedans, men det kommer lidt efter lidt når man danser. Det er samtidig en meget blid form for motion, som dog giver sved på panden og et stort smil på læben. 

Alle, der har et rimeligt funktions niveau, kan danse mavedans, uanset køn, alder og størrelse. Har du lidt skavanker så bliver der taget hensyn til det i undervisningen. Du er velkommen, uanset om du har danseerfaring eller ej

Fahrida underviser ugentlige hold på flere niveauer hos Fredericia Mavedanser Forening (FMF), som Fahrida tog initiativ til at stifte foråret 2016. 

Fahrida koreograferer selv sine danse samt de danse hun underviser sine elever i. Fahrida optræder ved mange forskellige events og shows og når det er muligt tager hun sine elever med og udfordre dem med at optræde – hvilket er en del af læringen. Det er naturligvis frivilligt. 

Undervisning

Fahrida tilbyder undervisning

Mavedans kræver en god koordinationssans, især hvis flere danser sammen som et hold. Det  kræver overblik at kunne bevæge sig imellem hinanden i en koreografi, uden at støde ind i hinanden og samtidig nå hen til sine positioner og huske sine trin og bevægelser.

Samtidig er det sjovt imens der skabes relationer og latteren er med til at styrke fællesskabet. Mavedansen er derfor velegnet til medarbejder-udvikling, teambuilding og som event til konferencer og mange flere muligheder 

- ved sociale events

- ved fortløbende undervisning

Fahrida, Livsglæde

Portræt af Fahrida

Mavedans med Fahrida er seriøs livsbekræftende orientakal dans på højt niveau. Fahrida her danset mavedans i snart 25 år og derigennem samlet stor viden og erfaring. Hun her optrådt ved mange events i ind- og udland – både som solidt og som en del af grupprn Ensemble Amira. Fahrida foretrækker de ægyptiske stilarter inden for mavedansen, det være sig både folkloren og den klassiske mavedans, man kender fra sceneshows, film og ferien.

Det er vigtigt for Fahrida, at dansen er så autentisk som muligt. Fahrida danser mange forskellige stilarter inden for den orientalsk dans og hun optræder med mange forskellige rekvisitter. Bland andet med Isis-wings (se billedet ovenover), med silke vifte-slør, slør, assaya (stok), shamadan ect.