BRYLLUP OG DANS MED LYSFAD ELLER SHAMADAN

Ved Bryllupper og andre festligheder kan jeg tilbyde at optræde med lysfad eller Shamadan – en lysekrone med ni levende lys, der ballanceres på hovedet under dansen. Ved bryllupper i store dele af Mellemøsten er den spektakulære dans, Al-sham’eddan, der danses med Shamadan, blevet en stor del af bryllupfestlighederne. 

Dansen er traditionelt blevet brugt i bryllupsprocessionen, kaldet Zaffa, hvor musikere og professionelle dansere ledsager brudeparret ind til bryllupsfesten. Også ved selve bryllupsfesten er der tradition for at hyre professionelle mavedansere til at underholde festdeltagerne og her er Shamadan og ild en yndet rekvisit. Shamadan’en bliver under tider erstattet af et fad med lys, der også danses med på hovedet.

Ilden er et meget passende dobbelttydigt symbol ved bryllupper, da den rensende og lutrende ild kan symbolisere brudens renhed og jomfruelighed, men samtidig kan den flammende ild illustrere gommens hede kærlighed og flammende lidenskab til sin brud.

Det er dog ikke kun ved bryllupper man kan opleve dans med Shamadan. I 1920’erne blev den introduceret på scenen i Cairo og lige siden har danse med Shamadan og med levende lys været et populært indslag overalt, hvor der danses Orientalsk Dans. 

POLTERABEND

I Ægypten og Mellemøsten er der en lang tradition for mavedans ved bryllupperne og ved Leylat al Henna – en form for polterabend.

 Inden undervisningen i mavedans begynder, overraskes bruden med et lille dans-show, hvorefter hun vil blive "kidnappet" for at blive iført et kostume. I vil blive undervist i nogle af mavedansens grundtrin, der undervejs bliver koblet sammen til en sød lille dans, hvor alle uanset alder kan deltage.  Samtidig fortælles der lidt om den kulturelle baggrund for dansen og noget om de forskellige bryllupstraditioner i Mellemøsten. Afslutningsvis danser bruden og jeg for alle jer.

17311501_10154169522751695_1992150347_o
20160910_161011-2

Pris: Fra DKK. 1200.- (+ transport)

Varighed: ca. 1½ time.

Leje af kostume til bruden: 150.-

Leje af møntbælter til øvrige deltagere: 100.-

Sted: hos jer og et lokale i har lejet. Kørsel udenfor byskiltene i Fredericia tillægges kørselspenge.