Den orientalske dans vækker en livsglæde uden lige i mig og den er blevet en uundværlig del af mit liv.

Den vidunderlige inciterenede musik har fascineret mig og rørt min sjæl siden jeg begyndte at danse mavedans i 1999. Dansen lærer mig nye sider af min kvindelighed at kende og bringer mig i tæt kontakt med min krop og mine feminine sider. 

baladi5 ODU10 (2)

Oriental Dance Festival har været et must i mit liv siden jeg første gang stod på scenen i Kolding Teater marts 2000. AzizA , der er arrangør af denne festival, er også den danser og underviser der har inspireret mig mest.

Siden 2002 har jeg haft den ære at være fast medlem af AzizA's dansegruppe Ensemble Amira. Det har givet mig en stadig strøm af minderige oplevelser at turnere rundt med Ensemble Amira til danseshows både i ind- og udland. Jeg har desuden været med-designer og syerske på Ensemble Amira's mange smukke kostumer.

Jeg forsøger konstant at udvikle mig som danser ved at deltage i workshops og masterclasses så ofte som muligt. Gennem årerne har jeg derfor modtaget undervisning fra mange fantastiske dansere. Jeg vil her fremhæve Fatima Serin (Tur), som gav mig mit navn, Fahrida, der betyder enestående eller unik

Andre dansestjernere jeg har modtaget undervisning af og som har betydet meget for mig er, Mahmoud Reda (Egy), Helene Eriksen (USA), Azza og Magdy El-Laisy (Egt), Suhaila Salimpour (USA), Sahra Saeeda (USA), Josephine Wise (UK), Jillina (USA) og især Zahra Bent Amar (Alg)

lysdans-1

Den klassiske dansestil arbejder jeg mest med, men også folkloren står mit hjerte nært. Hvis musikken er let og lystig forsøger jeg at få lidt humor med i udtrykket og at formidle den livs- og danseglæde, jeg selv føler, ud til publikum. Jeg optræder gladeligt med henholdsvis, enkelt- og dobbeltslør, vifter, Isis-wings, Saidi-stok, lys og lysfad eller Shamadan